Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy


Sepsiszentgyörgy komolyzenei fesztiváljára július 4. és 7. között kerül sor.

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

A fesztivál keretében hangszeres ének szóló, kamara, szimfonikus koncertek, valamint változatos műhelymunkák várják az érdeklődőket. A rendezvény helyszínei között szerepel az Erzsébet park, a Krisztus Király római katolikus templom, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, valamint a felújított Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla terme és udvara. A színes programkínálat összeállításában a komolyzenéhez értő szakemberek is közreműködtek, így az esemény műsorában egyaránt helyet kapnak a széles körben ismert, illetve a kortárs komolyzenei művek. 

Fiatal tehetség a zongoránál: Magyar Valentin koncertje a Székely Nemzeti Múzeumban

A fesztivál egyik meghívottja Magyar Valentin, aki a klasszikus zene kedvelői számára különleges élményt kínál zongorajátékával, július 5-én, 18:30 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla termében. Valentin fiatal kora ellenére már rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt, lenyűgözve közönségét. Az esemény a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy támogatásával valósul meg.

A rendezvény célja, hogy a helyi fiatal tehetségek és külföldi előadók révén ismertesse meg és kedveltesse meg a klasszikus zenét a közönséggel. A szervezők azon dolgoznak, hogy az összeállított program minden zenekedvelő számára kínáljon megfelelő élményt. A klasszikus zene nemcsak közönség- és közösségformáló erejével, hanem személyiség- és lélekformáló hatásával is maradandó élményt nyújt.

A rendezvény teljes programja, jegyárak és további részletek hamarosan a fesztivál hivatalos Facebook és Instagram oldalán elérhetőek, valamint a www.sepsiclassic.ro honlapon. 

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Válassz nyelvet